METİN ÖZDAMARLAR'IN YENİ NESİL ÖĞRETMEN OLMAK KİTABI ÖĞRETMENLERİMİZ TARAFINDAN OKUNARAK DEĞERLENDİRİLDİ

24.03.2023 140

Metin Özdamarlar tarafından kaleme alınan "Yeni Nesil Öğretmen Olmak" öğretmenlerimiz tarafından okunmuş Çiğdem PALA  ve Sait Kaffar ALKANAT moderetörlüğünde öğretmenler odasında öğretmenlerle birlikte değerlendirilmiştir. Kitap; eğitimin durmadan değiştiğini, dönüştüğünü, 21.yüzyıl öğrencisinden beklentilerimizi, Z ve Alfa kuşağı olarak bilinen bu dönem öğrencilerini eskimiş ve alışılmış eğitim modellerine mahkum etmemeyi ve bu doğrultuda öğretmenlerin de kendilerini yenilemelerini, çağın gerektirdiği yetkinliklerle donatmalarını, değişen öğrenci profilinin ihtiyaçlarına cevap verebilen ve eğitim ortamını ona göre düzenleyen öğretmenler olmaları gerektiğini anlatmaktadır.
   "Teknolojiyle şekillenen yeni iletişim kanalları öğrencilerin bütün dünyasını belirlerken öğretmenlere düşen onlarla doğru frekanslarda iletişim kurmaktır." mesajını veren kitap hem göreve yeni başlayacak öğretmenler için bir rehber hem de görevini icra eden öğretmenler için bir başucu kitabı niteliğindedir.

24-03-2023